Belföld

Felesége előtt erőszakolta meg élettársát

Megváltoztatta a Szegedi Ítélőtábla a súlyos testi sértés miatt Farkas Sándor ellen indított büntetőügyben a Békés Megyei Bíróság ítéletét.

A nyolc általános iskolai osztályt végzett, előzetes letartóztatása előtt vasgyűjtésből élő, négy gyermekéről nem gondoskodó, alkoholfüggő, nős vádlott, 2010 elejétől különváltan élt feleségétől, F. Sándorné sértettől. Ettől az időtől élettársi kapcsolatot létesített K. Éva sértettel, akivel egy füzesgyarmati házban laktak.

2010. április 19-e és április 25-e között a vádlott minden nap, naponta több árán át, folyamatosan bántalmazta élettársát, K. Éva sértettet. A vádlott féltékenységből pofozta, ütötte, rugdosta a nőt, volt, amikor ököllel ütötte a hasát, mellkasát, többször egy fémcsővel is verte a lábát és a combját, előfordult olyan is, hogy dühében falhoz vágta, ajtónak lökte a sértettet.

A negyedik, ötödik, hatodik és hetedik napon szinte már egész nap verte a vádlott a sértettet. A vádlott élettársa számos súlyos sérülést szenvedett, közöttük az egyik közvetlen életveszélyes állapotot okozott, a sértett meg is halhatott volna. A bántalmazást követően a vádlott ápolta a sértettet. A többszöri orvosi beavatkozásnak köszönhetően az életveszélyes állapot, a mellűri vérgyülem képződés megszűnt.  A bántalmazás után a vádlott szinte minden nap közösülni akart az élettársával, aki ez ellen tiltakozott. Ekkor a vádlott megfenyegette: még jobban meg fogja verni, ezért a fenyegetések hatására, félelmében és kiszolgáltatott helyzetében a sértett közösült a vádlottal.

2010. május 1-jén F. Sándorné Füzesgyarmatra érkezett, és találkozott férjével abban a házban, ahol a vádlott élettársa összeverve, legyengült állapotban, az egyik szobában feküdt. A házban a vádlott és felesége előbb veszekedett, majd kibékültek, és megbeszélték, hogy ettől kezdve együtt élnek tovább. A kibékülést követően úgy határoztak, hogy közösülnek, de a vádlott a közösülés olyan módját követelte a feleségétől, amire ő nem volt hajlandó. Ezért a vádlott többször is megütötte a feleségét, de a közösülésre és a fajtalankodásra nem került sor.

Azt követően a vádlott a másik szobában fekvő élettársát szólította magához, akivel – a nő ellenkezése ellenére – közösült. Ezután a vádlott az élettársát kizavarta a helyiségből, és feleségét szólította fel, hogy feküdjön mellé az ágyba, aki megfenyegetve, félelmében engedett a követelésnek, és a másnapra virradó éjszakát egy ágyban töltötték úgy, hogy a vádlott az asszony minden mozdulatára megjegyezte, megveri, ha megpróbál elmenni.

Május 2-án a vádlott ismét közösülni akart a feleségével, de az asszony ellenállt, ezért a férje megverte. Amikor a vádlott felhagyott felesége bántalmazásával, élettársától követelte meg, hogy fajtalankodjon vele. A helyzetet kihasználva F. Sándorné kimenekült a lakásból, a füzesgyarmati vasútállomásra futott, és onnan telefonon hívta a rendőrséget. A helyszínre kiérkező rendőrök értesítették a mentőszolgálatot, így került K. Éva sértett kórházba.

Társtettesként elkövetett életveszélyt okozó testi sértés, folytatólagosan elkövetett erőszakos közösülés, folytatólagosan elkövetett szemérem elleni erőszak bűntettében, testi sértés bűntettének kísérletében és személyi szabadság megsértésnek bűntettében mondta ki bűnösnek a Békés Megyei Bíróság 2011. október 6-án F. Sándor (1981 – füzesgyarmati lakos) vádlottat. Ezért őt a bíróság – halmazati büntetésül – 8 év 6 hónap börtönre és 5 év közügyektől eltiltásra ítélte.

Az ítéletet az ügyész tudomásul vette, míg a vádlott és védő elsődlegesen felmentés, másodlagosan enyhébb büntetés kiszabása érdekében nyújtott be fellebbezést, így került az ügy a Szegedi Ítélőtáblára.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik