Belföld

Fejérben már gyűlnek a népszavazáshoz az aláírások

Székesfehérváron és Dunaújvárosban is két helyszínen, április 2-ig gyűjti az aláírásokat az LMP.

Hétfőn kezdték a megyében az aláírásgyűjtést. Székesfehérváron a Skála és az Alba Plaza előtt várják az érdeklődőket, Dunaújvárosban a Dózsa mozi előtt és a Béke téren, 14 és16 óra között- tudta meg a Fehérvár24 Szabó Zsolt Fejér megyei kampányfőnöktől.

Szabó Zsolt azt pontosan még nem tudta, hogy egy nap alatt összesen hány aláírás gyűlt össze, de elmondta: nagy érdeklődést tapasztalnak mindkét városban.

Az LMP március 5-én négy kérdésben kezdte meg az országos aláírásgyűjtést a 2012-es népszavazáshoz. Azt szeretnénk, hogy a tankötelezettség korhatára továbbra is 18 év maradjon; hogy az álláskeresési járadék folyósításának időtartamát a jelenlegi kilencven napról emeljék vissza a korábbi 260 napra; hogy ne lehessen 100 napnál hosszabb próbaidőt kikötni; és végül azt, hogy a szabadság kétharmadát a munkavállaló kérésének megfelelően kelljen kiadni.

Amennyiben az Alkotmánybíróság pozitívan dönt nyugdíjügyi beadványukról, akkor azonnal elkezdődik a gyűjtés arról is, hogy a korábban megszerzett nyugdíjjogosultságokat ne lehessen elvenni.

A népszavazás elindításához összesen 200 ezer aláírásra van szükség.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik