Belföld

Lájkolták a szakmákat

Mai szlenggel élve: a fiatalok lájkolták a Szakmák Harmóniája versenyt. Ezt bizonyította a hétvégi teltházas rendezvény is, melyet ismét a kamara székházában tartottak a szervezők.

A szakmai tanulók idén harmadik alkalommal mérhették össze kreativitásukat és tudásukat, a Győr-Moson-Sopron Megyei Kereskedelmi és Iparkamarában megtartott Szakmák Harmóniája versenyen. Az ifjú mesterek körében nem véletlenül népszerű a rendezvény, hiszen ilyenkor a gyakorlatban is elengedhetik fantáziájukat.

Végig Európán…

A diákok még januárban egy sorsolás segítségével verbuválódtak csapatokba, akkor, ugyancsak sorsolás eredményeként kapták meg a megoldandó feladatokat. Ezután kezdődhetett az igazi munka, először is egymás megismerése, majd a projektek tervezése és kidolgozása. A versenyzőknek most Európa nagyvárosait kellett bemutatniuk, Helsinkitől, Moszkván át, Szófiáig, mégpedig úgy, hogy egy modell segítségével frizurát, sminket, ruhát, sőt, még videót is készítettek. Vagyis a fodrász, kozmetikus, női szabó tanulók, és a jövő média munkatársai mutathatták be tehetségüket a nagyközönségnek.

Siker, fény, csillogás

Idén nemcsak a szakmák harmóniája érvényesült, hanem komoly dramaturgiával bíró színházi, illetve táncprodukciókat is láthatott a zsűri és a közönség. A beígért zene, fény, csillogás a tanulók és a szervezők jóvoltából megvalósult, igazi utazás volt ez Európa nagyvárosaiba. Természetesen a legjobbak komoly tárgyjutalomban részesültek, és egy szakmai elismerésben, ami pályájuk során végigkíséri őket.

A verseny díjazottjainak listája itt megtekinthető.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik