Belföld

Gyorsan véget ér a tavasz

Ma akár 19 fok is lehet, de a napos hétvége után ismét lehűlés jön. Jövő hét közepére 14 fokkal esik vissza a nappali hőmérséklet.

Keleten és északnyugaton kezdetben több lesz a felhő, de délután ott is csökken a felhőzet, több órára kisüt a nap. Csapadék nem valószínű. A szél főleg az Észak-Dunántúlon, időnként megerősödik, a délnyugati határvidéken és az ország keleti harmadán ugyanakkor általában gyenge vagy mérsékelt marad. A hőmérséklet délután többnyire 14, 19 fok között alakul, északkeleten ennél néhány fokkal hűvösebb lesz. Késő estére 6, 12 fok közé hűl le a levegő – írja az Országos Meteorológiai Szolgálat.

Szombaton nagyrészt derült vagy gyengén felhős lesz az ég. Délután a Dunántúlon megnövekedhet a fátyolfelhőzet, de csapadék nem valószínű. Az északi szél a Tiszántúlon megélénkül, helyenként megerősödik. A hőmérséklet napközben 7-12 fok között alakul.

Vasárnap a Dunától keletre csupán fátyolfelhők lehetnek az égen, de a Dunántúlon nyugat felé haladva egyre vastagabb lehet a felhőzet, a Nyugat-Dunántúlon kisebb eső is lehet. A változó irányú szél gyenge vagy mérsékelt marad. A hőmérséklet napközben 5-10 fok között alakul.

Hétfőn kezdetben mindenütt fátyolfelhős, napos időre számíthatunk, majd délutántól északkelet kivételével megvastagszik a felhőzet. Legfeljebb délnyugaton alakulhat ki kisebb eső. A keleti, északkeleti szél időnként megélénkül. A legmagasabb nappali hőmérséklet 4, 9 fok körül alakul.

Kedden észak, északkelet felől mindenütt csökken a felhőzet, az ország északi felén több, másutt kevesebb napsütésre számíthatunk. Csapadék nem valószínű. Az északkeleti szél megélénkül, időnként megerősödik. Napközben már 1 és 6 fok közötti hőmérsékletet jósolnak.

Szerdán változóan felhős lesz az ég, több-kevesebb napsütéssel. Csapadék nem valószínű. Mérsékelt marad a légmozgás. A legmagasabb nappali hőmérséklet 1, 5 fok között alakul.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik