Belföld

Éhségsztrájk a megvont BKV-bérletek miatt

A cég székháza előtt demonstrál egy kétgyermekes asszony, mert a családi bérletkedvezmény megszüntetését már nem tudja kigazdálkodni.

Fodor Ibolya az Indexnek elmondta: két gyereket nevel egyedül, bruttó 109 ezer forintos fizetéséből, ami csak a családi pótlékkal és a tartásdíjjal egészül ki. Az utóbbi hónapok elvonásai mintegy 25 ezer forintot vettek ki a zsebéből, de a családtagok utazási támogatásának elvonása volt az utolsó csepp a pohárban. Bízik benne, hogy a BKV vezetésével tárgyaló szakszervezeteknek sikerül elérniük, hogy a vállalat visszavonja az intézkedést.

A fuvarozócég első embere reggel átvette a petíciót, és azt mondta, Fodornak vigyáznia kéne az egészségére, már csak a gyerekei miatt is. Az éhségsztrájkoló azt válaszolta, hogy a gyerekei nagyok és amúgy is gondoskodott róluk. Nem érdeklik a BKV elfolyt milliói, ő csak azért van itt, mert képtelen már kijönni a pénzéből, ha a gyerekeinek 4-4 ezer forintért még bérletet is kell vennie.

Hálózsákot, sátrat nem hozott magával, szükség esetén a székházban töltheti az éjszakát. Legközelebb vasárnap este kellene szolgálatba állnia, de ha még akkor is tart az akció, kész szabadságra menni. Sok bátorító üzenetet kapott, és több kollégája is megígérte, hogy napközben meglátogatják.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik