Belföld

Termelési rekord az Audinál

Délelőtt teszi közzé 2011-es adatait az Audi AG, az Audi Hungaria Motor Kft. termelési rekordot könyvelhetett el tavaly.

Csütörtök délelőtt teszi közzé az ingolstadti cégközpontban 2011-es pénzügyi és termelési adatait az Audi AG, néhány órával később pedig a magyarországi leányvállalat eredményeit is bejelentik. Az előzetes adatok szerint ismét rekordévet zárt globálisan a társaság, amelynek januárja is jól sikerült: 96.100 járművet adtak el, ami 0,8 százalékkal magasabb érték az egy évvel korábbinál.

Az Audi Hungaria Motor Kft. már korábban közölte, hogy termelési csúcsot könyvelhetett el 2011-ben, amikor 1,8 milliónál több motort, valamint közel 40 ezer személyautót állítottak elő a győri üzemben. Az előbbi adat 14,3, az utóbbi 2,4 százalékot bővülést mutat.

A német Volkswagen-csoport a múlt héten jelentette be, hogy japán mintára egységesíti üzemeit és a gyártási folyamatokat, a terv szerint 2018-ra a Skodától az Audiig a cég összes márkájának valamennyi modelljét világszerte ugyanolyan üzemekben gyártják majd.

Az uniformizált üzemek révén rugalmasabban lehet alkalmazkodni a piachoz, könnyebb átállni az egyik modell gyártásáról a másikra és lerövidül az új modellek piaci bevezetése. A meglévő üzemek átalakítása költséges, de hosszabb távon azért is megéri, mert az újabb gyárak építése már olcsóbban megoldható, a beruházási igény 20 százalékkal csökkenthető – nyilatkozta a Handelsblatt című német üzleti lapnak Hubert Waltl, a VW csoport gyártási igazgatója.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik