Belföld

Egy hét alatt 34 ezerrel nőtt az influenzások száma

Sok helyen van látogatási tilalom, de országos járvány nincs.

A főváros mellett 17 megyében van jelen az influenza Magyarországon – közölte a Országos Epidemiológiai Központ. A szervezet adatai szerint február 20-a és 26-a között csaknem 34 ezren fordultak orvoshoz influenzaszerű tünetekkel, ez több mint a másfélszerese az előző héten regisztrált betegek számának.

Egyre több a gyerek

Országos viszonylatban a betegek 37 százaléka volt gyermek. Borsod-Abaúj-Zemplén, Csongrád és Zala megyében azonban a betegek több mint a fele gyermek volt – írta az Országos Epidemiológiai Központ a legfrissebb jelentésében.

Látogatási tilalom

Az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat adatai szerint jelenleg a fővárosban és tizenkét megyében (Baranya, Bács-Kiskun, Békés, Csongrád, Fejér, Komárom-Esztergom, Nógrád, Pest, Somogy, Tolna, Veszprém, Zala) összesen több mint harminc egészségügyi intézményben van érvényben részleges vagy teljes látogatási tilalom.

Még nincs országos járvány

Múlt szombaton az ÁNTSZ azt közölte: csaknem húsz európai országban gyorsult az influenza terjedése, néhány országban viszont úgy tűnik, a járvány már elérte csúcspontját. Magyarországon azonban még nincs országos járvány.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik