Belföld

Hoffmann tudomásul veszi, létezik a házasság előtti szex

A megkérdezett képviselők többsége csak a kétneműek közötti házasságot ismeri el, nem tudják, mit tennének, ha gyermekükről kiderülne, saját neméhez vonzódik.

A nemrégen alakult Magyar Családtudományi Társaság alapszabálya alaposan felhevítette a tízmillió szexológus országát. A Hír24 által megkérdezett parlamenti képviselők leginkább a kétnemű házasság szentségét hangsúlyozták, a házasság előtti szex kevésbé volt slágertéma, de Hoffmann Rózsa tudomásul veszi. Akadt olyan is, akinek tanácstalanság tükröződött a szemében, mikor megkérdeztük, mit tenne, ha gyerekéről kiderülne, hogy a saját neméhez vonzódik. Szerinte egyébként a meleg kapcsolatok többsége inkább provokáció.

Az egyesület honlapjára feltöltött, – azóta már eltávolított – a Magyar Családtudományi Társaság ellenszavazat nélkül elfogadott alapszabálya szerint: “az erkölcsi értelemben definiált egészséges család az egy férfi és egy nő házasságán alapuló szeretetközösség (…), az esetleges gyermekeik, beleértve a fogadott és mostoha gyermekeket is. A házasságon kívül született gyermek és szülei is családot alkotnak, azonban az ilyen családok létrejötte elsősorban a közvetlen részvevők számára nagy teher, az ember méltósága és értéke miatt sem a szüleik sem a gyermek nem ezt érdemlik”.

A társaság “küldetésnyilatkozat”-tervezetében az áll, hogy a média is változtatásra szorul, mert az általa sugallt emberkép “botrányosan primitív, hazug, káros és kultúraellenes. (…) Az egyetlen nemi társra való törekvés pedig fel sem merül a palettájukon. Teszik mindezt büntetlenül a huszonegyedik század Európájában és így hazánkban is.”

Úgy tudjuk, a társaság a tudományos hitelesség és objektivitás megerősítése érdekében, jövőbeni munkájuk sikerességéért, valamint a további – szerintük alaptalan – támadások kivédése miatt új közgyűlést hív össze, melynek során új vezetőség választását kezdeményezik, valamint nyilvánosságra hozzák alapszabályukat és küldetésnyilatkozatukat.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik