Belföld

Fridi mégsem állíttat szobrot magának

Az év nyolcadik hetében szó esett óvodás politikusokról és szobrot érdemlő újságírókról, valamint megtudtuk, mitől omnibalos Mesterházy, s mi az a Gyurcsány-karóra. Dumagyűjtemény.

A politikusok nem lehetnek annyira őszinték, mint a sajtójuk. Révész Sándor újságíró (Népszabadság, február 20.)

 

Tisztára olyan, mintha túlképzett óvodásra bíztuk volna az országot. Nagy Gábor kommentelő Orbán Viktorról (FN24.hu, február 21.)

 

Én nem hordok karórát. Gyurcsány Ferenc volt miniszterelnök (Klubrádió, február 21.)


Fotó: Neményi Márton

Az MSZP balra fordul, és lényegében kivörösödik? Lengyel László politológus (ATV, február 22.)

 

Balkezes vagyok, ballábas vagyok – mindenem balos. Mesterházy Attila szocialista politikus (ATV, február 23.)

 

Európa egyik legigazságtalanabb országában nagyobbat farag a demokrácián a korrupció. Rauschenberger Péter LMP-politikus (Magyar Narancs, február 23.)

 

Az Orbán-kormány jól érzékelte a korrupttá lett Gyurcsány-éra után, hogy váltani kell. Kozma Gábor újságíró (Vas Népe, február 23.)

 

Az egykulcsos adó logikájába szerintem belefér a keretszám-csökkentés is. Az állam 16 százalékot vesz el, nem 36-ot, viszont bizonyos dolgokat te fizetsz, ha fontosnak tartod. Schmidt Mária történész (Heti Válasz, február 23.)

 

Megkezdődött a keleti piacok visszahódítása, az Oroszországba irányuló exportunk tavaly 21 százalékkal nőtt. Fazekas Sándor mezőgazdasági miniszter (Zalai Hírlap, február 24.)


Fotó: MTI / Nagy Lajos

Ott bizony akkor is betartatják a szabályokat, ha tetszik neki, ha nem, 26 országban ugyanis nem a Fidesz győzött. Bihari Ernő debreceni újságíró az Európai Unióról és Orbán Viktorról (Vagy.hu, február 24.)

 

A közösség normáit nem fogadjuk el, a pénzükre viszont igényt tartunk. Tóta W. Árpád újságíró az Európai Unióról és a kormányról (HVG Online, február 24.)

 

Lassan érvényen kívül helyezik Brüsszelből a magyar választói akaratot. Sinkovics Ferenc újságíró (Magyar Hírlap, február 25.)

 

A magyar lélek többet akar, mint más nemzeteké. Boross Péter volt miniszterelnök (Napló, február 25.)

 

A KDNP az a párt, amelyik tudatosan törekszik elmozdítani Magyarországot az evangéliumtól kapott értékek irányába. Semjén Zsolt kereszténydemokrata politikus (Vas Népe, február 25.)


Fotó: Kummer János

A szoclib kormány ugyanígy trükközött, de a mostaniak mintha azt ígérték volna, hogy szakítanak ezzel a gyakorlattal. Mátyás Győző újságíró (168 Óra Online, február 26.)

 

Kisdoktor Úr. Ceglédi Zoltán politológus Schmitt Pálról (Hírszerző.hu, február 26.)

 

Anélkül, hogy szobrot szeretnék állítani magamnak, bár megérdemelném… Friderikusz Sándor műsorvezető (Origo.hu, február 26.)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik