Belföld

Miniszteri elismerést kapott a gárdonyi rendőr zászlós

A Bűncselekmények áldozatainak napja alkalmából tűntették ki Galgóczy Ildikót.

Az elismerést a Gárdonyi Rendőrkapitányság zászlósa, Galgóczy Ildikó Felkai Lászlótól a Belügyminisztérium közigazgatási államtitkárától vette át kiemelkedő áldozatvédelmi tevékenységéért.

Gárdonyban rendőrségi tanácsadó iroda működött. Galgóczy Ildikó fogadta itt azokat, akik bűncselekményt szenvedtek el, de nem akartak rendőrségre menni. A zászlós a Gárdonyi Rendőrkapitányság bűnmegelőzési előadója és egyben a kapitányság áldozatvédelmi referense. Referensként ő ad tájékoztatást a rászorulóknak arról, honnan kaphatnak segítséget.

A Gárdonyi Rendőrkapitányság munkatársai figyelemmel kísérték, milyen bűncselekmények történnek gyakrabban a Velencei-tó körzetében, és annak érdekében, hogy megelőzzék azokat bűnmegelőzési akciókat tartottak. Amikor sok volt az autófeltörés szóróanyagokkal figyelmeztették az autósokat, vagy amikor sok hétvégi házba törtek be, akkor a postaládákba bedobott kiadványokkal értesítették a tulajdonosokat a megelőzés módjáról.

A rangos elismerést a Fejér Megyei Kormányhivatal Igazságügyi Szolgálatának felterjesztése alapján ítélték oda hat kitüntetettnek, akik  február 22-én a Belügyminisztérium Márványtermében vették át azt.

Az Európa Tanács 1990. február 22-én tette közzé a bűncselekmények áldozatainak chartáját. E nap azóta a bűncselekmények áldozatainak napja, melyet 1993-tól Magyarországon is megtartanak.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik