Belföld

Egy hét múlva elindulnak a 2-es villamosok Szegeden

Március 3-án, szombaton üzemkezdettől elindul a menetrend szerinti közlekedés az új 2-es villamosvonalon Rókus és az Indóház tér között.

A járat rókusi végállomása az Európa Liget lesz a Csongrádi sugárút és Rókusi körút sarkán. A villamos a Rókusi körúton a Vértó, a Rókusi II. számú Általános Iskola, a Rókusi víztorony és a Szatymazi utca elnevezésű megállókban áll meg, majd a Vásárhelyi Pál utca megállónál rátérve az 1-es villamosvonalra, megy a Szeged pályaudvar végállomásig.

Az új villamosvonal elindításával ugyancsak március 3-án, szombaton üzemkezdettől jelentős mértékben módosul Szeged közösségi közlekedési vonalhálózata.
Az 1 jelzésű villamos változatlan nyomvonalon (Szeged pályaudvar-Szeged Pláza), de módosított követési idővel közlekedik.
A 2-es villamos vonallal párhuzamosan futó 2, 83, és 83A jelzésű autóbuszvonalak megszűnnek. A megszűnő vonalak Kossuth Lajos sugárúti és Rókusi körúti szakaszán a 2-es villamos szállítja az utasokat. A megszűnő 2 jelzésű autóbuszvonal újszegedi szakaszát 72 jelzéssel a Mars tér (Mikszáth Kálmán utca) és az Erdélyi tér között új autóbuszjárat váltja fel.
A 20 jelzésű autóbuszjárat meghosszabbított vonalon közlekedik: a megszűnő 83 jelzésű autóbuszjárat Tisza Lajos körút és Alsóváros közötti szakaszán a Vadkerti térig biztosít eljutási lehetőséget. Csúcsidőben a 20 jelzésű járatot a Petőfitelep, Fő tér és Honvéd tér között közlekedő 20A jelzésű új járat sűríti.

Március 3-án, szombaton üzemkezdettől a trolibusz vonalhálózata is módosul. A 8-as jelzésű trolibuszvonal Körtöltés utca végállomása Makkosház végállomásra kerül áthelyezésre. Az 5-ös jelzésű trolibusz a továbbiakban a Körtöltés utca végállomásról indul, így a Rókusi körúton lakók számára továbbra is megmarad a közvetlen újszegedi kapcsolat. Ezen végállomás áthelyezése miatt a 9-es jelzésű trolibusz a Vértó végállomásról közlekedik. A belváros irányába a trolibuszjáratok a Csongrádi sugárúttól a megszokott útvonalukon közlekednek!

Ajánlott videó

Olvasói sztorik