Belföld

Le akarták mondatni Zsiga Marcellt

Az éhségmenet szervezői besétáltak az miskolci önkormányzat üléstermébe és átadták a fideszes politikusnak saját lemondó nyilatkozatát.

Besétált a miskolci önkormányzat csütörtöki közgyűlésének üléstermében másodmagával a február eleji Éhségmenet egyik ötletgazdája – tudósít az Észak Online. Tóth Imre olvasztár és társai az elnöki pulpitushoz gyalogoltak és átnyújtottak Zsiga Marcellnek egy általuk megfogalmazott, de a fideszes képviselő nevében megírt lemondó nyilatkozatot. Nem is egyet, mindjárt kettőt. Az egyikben az alpolgármesteri és miskolci önkormányzati képviselői tisztségéről, a másikban parlamenti képviselői tisztségéről mond le. Illetve mondott volna le, ha aláírta volna. De nem tette. Az ülést berekesztették, mondván, Tóth Imréék „megsértették a közgyűlés méltóságát”.

Egy rockzenével aláhúzott videó a miskolci performaszról:

Zsiga Marcell korábban az RTL Klub Híradójában azt nyilatkozta, hogy„biztosan meg lehet élni 47 ezer forintból”. A politikust az Éhségmenet Budapestre érkezése okán faggatták újságírók a Start-programos közfoglalkoztatottaknak szánt havi nettó 47 ezer forintos bérről. A fideszes országgyűlési képviselő, aki egyben Miskolc alpolgármestere, szerint provokáló kérdést tett fel neki az MTI riportere, az RTL Klub pedig manipulált, amikor “a szövegkörnyezetből kiragadva, mindössze egymondatos terjedelemben mutatta be” nyilatkozatát.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik