Belföld

Kettős körforgalom a biztonságért

Ménfőcsanakon uniós támogatással kettős körforgalom épül. A beruházás révén biztonságosabb lesz a Győri úti csomópont. Az út vonalvezetését is megváltoztatják és 27 új parkoló létesül.

Győr-Ménfőcsanakon, a Győri út egyik nagy forgalmú kereszteződése a tisztázatlan forgalmi viszonyok miatt roppant balesetveszélyes, hiszen több kisebb utca, köztük a Horgas és Fekete István utca csatlakozik be egymáshoz igen közel eső pontokon.

Ezt a balesetforrást feloldandó, kettős körforgalmi csomópont épül a területen. A rossz beláthatóság javítására a kivitelező Magyar Aszfalt kft. mintegy fél kilométeren korrigálja a Győri út vonalvezetését. A beruházás részeként 27 új parkolót is kialakítanak a Bezerédj-kastély környezetében, amelynek révén megszűnik a kastély látogatóinak út melletti, szabálytalan és balesetveszélyes parkolása.

A munkálatok látványos része 2012. tavaszán kezdődik el, a beruházás a tervek szerint 2012. július 1-jén fejeződik be. A teljes projekt lezárásának tervezett ideje 2012. augusztus 31.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik