Belföld

Beválik a győri programiroda

Már közel ezer megyei pályázónak segített a Széchenyi Programiroda, melynek célja, hogy az uniós forrásokból minél több Győr-Moson-Sopron megyei vállalkozás részesüljön.

A Győr24 is beszámolt arról, hogy decemberben megnyílt városunkban is a Széchenyi Programiroda. A hálózat munkatársai tájékoztatással, tanácsadással és a pályázatok útjának nyomon követésével segítik az ügyfeleket. A cél, hogy az uniós forrásokból minél több megyei pályázó részesüljön.

Az eddigi tapasztalatokról Samodai Imre, a programiroda nyugat-dunántúli regionális igazgatója a Kék Dunának elmondta, régiónkban fél éve működik a Széchenyi Programiroda hálózat, azóta háromezer ügyfél fordult meg náluk, 900 pályázó megyénkből jelentkezett.

A győri irodát naponta 5-10 ügyfél keresi fel, jellemezően kis- és középvállalkozások, hiszen az Új Széchenyi Terv pályázatainak kétharmada is őket célozza meg. A legtöbben a telephelyfejlesztéssel, eszközbeszerzéssel kapcsolatban érdeklődnek, de az alkalmazottak képzésére is sokan nyújtanak be pályázatot.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik