Belföld

A japánok helyett videotonos cég gyárt a Densonak

Gyártósort készített a Denso Magyarország Kft.-nek a VT-ASYST Kft., az együttműködés folytatódik idén is.

Japán tervek alapján, a megrendelővel szoros kooperációban egy új gyártósor három állomását készítette el a Denso Magyarország Kft. székesfehérvári telephelye részére a Videoton Automation Systems & Testers Kft.(VT-Asyst), a Videoton célgépek tervezésével és gyártásával foglalkozó tagvállalata.
A cég ügyvezető igazgatója, Vámosi Attila tájékoztatása szerint a megrendelés értéke 70 millió forint volt.

A kft. munkájának elismerését jelzi, hogy a gyártósor korábbi típusait Japánban készítették, először most készült Magyarországon annak egy része.

A dízelbefecskendezők lézeres feliratozását és kamerás ellenőrzését végző célgép készítését a berendezés mechanikai alkatrészeinek gyártásától és összeszerelésétől, a terek honosításán át az üzembe helyezésig a tagvállalat mérnökei végezték japán szakemberek közreműködésével.

A megrendelő elégedettségét bizonyítja, hogy a Denso Magyarország Kft. már jelezte, még az idén egy újabb gépsort szeretne. Továbbá gyártási fázisban van már egy másik, 100 millió forint értékű gépsor is a japán tulajdonú cég számára – mondta a kft. ügyvezetője.

A videotonos vállalkozás már korábban is több célgépet gyártott a Denso székesfehérvári gyárának.

A VT-Asyst Kft. az idén januártól lett a Videoton Holding Zrt. önálló tagvállalata. Korábban a Videoton lemezmegmunkálással foglalkozó leányvállalata, a VTES Kft. célgépüzletágaként működött.

Az évi egymilliárd forint árbevételű, ötven szakembert foglalkoztató cég vezető nemzetközi cégek magyarországi gyárainak szállít egyedi gyártó- és ellenőrző-berendezéseket, egyebek között kézi, félautomata és automata szerelő munkaállomásokat, funkcionális tesztelő és mérőberendezéseket, gyártósorokat, csavarozó és szegecselő gépeket, valamint gyártástámogató célgépeket.

A gépeket egyedi specifikáció, a megrendelők igényei alapján gyártják. Évente mintegy 100 kisebb-nagyobb berendezést készítenek, köztük 35-40 nagyobb értékű gépet.

A cég főbb partnerei az autóipar kiemelt beszállítói, de sok célgépet gyárt orvosi eszközöket, háztartási készülékeket, mobiltelefonokat, villanymotorokat készítő vállalatok számára is.

A Videoton vállalatcsoport tudatosan fejleszti a célgéptervezési, -gyártási profilt: a VT-Asyst Kft.-t már az önállósítás előtt nagyobb, felújított, energetikailag optimalizált csarnokba költöztette, s 200 millió forintos beruházással technológiai fejlesztést hajtott végre a cégnél.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik