Belföld

Startoljunk Szegeden a diplomáért!

A Start a diplomáért – Nyílt konzultációs, információs, felvételi napok című rendezvénysorozat február 22-án, szerdán délután egy órakor érkezik Szegedre.

A Nemzeti Erőforrás Minisztérium Oktatásért Felelős Államtitkárság, az Oktatási Hivatal, az Educatio Társadalmi Szolgáltató Nonprofit Kft. és a Diákhitel Központ Zrt. szervezte roadshow szegedi állomásán a felsőoktatást érintő aktuális változásokat taglalják majd.

A Szegedi Tudományegyetemmel kapcsolatos kérdésekre személyes konzultáción válaszol Homok-Nagy Mária oktatási rektorhelyettes az SZTE rektori hivatalában, a dolgozószobájában.

A 14 órától kezdődő rendezvényt Szabó Gábor rektor nyitja meg köszöntőjével, majd Kis Norbert felsőoktatásért és tudománypolitikáért felelős helyettes államtitkár beszél a felsőoktatás átalakításának elvi alapjairól. A felvételi eljárás változásait Princzinger Péter, az Oktatási Hivatal elnöke foglalja majd össze, Bukta Péter, az Educatio Nonprofit Kft. tájékoztatási irodavezetője pedig a pontszámításról fog értekezni. Fontos dolgokat megtudhatunk a diákhitelről is Lovas Attilától, a Diákhitel Központ Zrt. vezérigazgató-helyettesétől.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik