Belföld

Kerti bútorok között üldögéltek a határsértők

Két bolgár kamionban összesen hét pakisztáni és afgán határsértőt találtak a vámosok szombaton, Röszkén - tájékoztatta a NAV a Szeged24-et.

Az egyik csoportot egy műanyag táblákat szállító bolgár kamionban fedezték fel a pénzügyőrök, a másikat a röntgen mutatta ki egy kerti bútorokat szállító, szintén bolgár kamionban – közölte a NAV Dél-alföldi regionális sajtóreferense.

Némedi Varga Éva a Szeged24-nek elmondta: Röszkén jelentkezett belépésre egy bolgár férfi az általa vezetett bolgár rendszámú tehergépjárművel. Az okmányok alapján a sofőr több mint 20 ezer kilogramm műanyag táblát szállított Bulgáriából Németországba.

A pénzügyőröknek a vámvizsgálat megkezdésekor feltűnt, hogy a vámzárzsinór sérült. A rakomány között 4 afgán és pakisztáni férfit találtak.

Nem sokkal később szintén egy belépő bolgár tehergépjármű röntgen vizsgálatát végezték a pénzügyőrök. Az okmányok alapján a jármű kerti bútort és párnát szállított Szerbiából Hollandiába, azonban a röntgenképen a bejelentett áruk között 3 ember látszott. A raktér felnyitását követően két afgán és egy pakisztáni állampolgár bújt elő a dobozok közül.

Az előkerült külföldi állampolgárok semmilyen okmánnyal nem rendelkeztek. A pénzügyőrök a hét határsértőt átadták a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányságnak, ahol velük szemben idegenrendészeti eljárás indult, míg a bolgár sofőrök ellen embercsempészet elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indult eljárást.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik