Belföld

Már mindehol veszélyes a balatoni jég

Az utolsó jégpályákat is bezáratták a Balatonon, Szolnokon is veszélyes a jég, és a Velencei-tó jege is olvad. A Tisza-tó még biztonságos

A Balatonon a felmelegedés miatt szombat estére az utolsó jégpályákat is bezáratta a vízirendészet, betiltotta a vasárnapra tervezett keszthelyi jégkarnevált, és senkinek sehol nem ajánlja, hogy a jégre menjen – közölte Horváth László, a Balatoni Vízirendészeti Rendőrkapitányság vezetője az MTI-vel.

A rendőrkapitány elmondta, hogy szombaton Fonyódon még tömegek korcsolyáztak, de a meleg és az olvadás miatt már ott is tócsák alakultak ki a jégen. Az enyhe időben nem várható a jég minőségének javulása az éjszaka folyamán sem, ezért vasárnapra a jégre menetelt tiltó táblákat helyeznek el Fonyódon is.

Horváth László közlése szerint már szombat délutántól igyekeztek a vízirendőrök leküldeni mindenkit a Balaton jegéről. Először csak figyelmeztetnek, de ha ez nem vezet eredményre, helyszíni bírságot róhatnak ki, vagy szabálysértési feljelentést tehetnek.

A Tisza-tó egyelőre még biztonságos, de Szolnok legkedveltebb korcsolyázóhelyének, az Alcsiszigeti Holt-Tiszának a jege az olvadás miatt balesetveszélyessé vált, ezért tilos rámenni – közölte a Tiszai Vízirendészeti Rendőrkapitányság vezetője az MTI-vel .Busi László alezredes elmondta: a mérési adatok szerint az Alcsiszigeti holtág jege jelenleg is megfelelő vastagságú, szerkezete azonban kásássá és légbuborékossá vált a repedésekbe beszivárgott hólé miatt, ezért balesetveszélyessé nyilvánították, és megtiltották a jégre lépést.

A tavasziasra forduló időjárás miatt erőteljes olvadásnak indult a Velencei-tó jege, vizessé, balesetveszélyessé vált, tilos rámenni – közölte a rendőrség. Nem nyitott ki szombat reggel a tópart legnagyobb természetes korcsolyapályája, az agárdi Pop strand; hangosbemondón is felhívták az oda érkezők figyelmét a veszélyre és a jégre lépési tilalomra.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik