Belföld

Átadták a megújult radiológiai osztályt a kiskunhalasi kórházban

A kiskunhalasi Semmelweis Kórház radiológiai osztályán 330 millió forintos beruházás eredményeként kicserélték a röntgenberendezéseket, és egy új CT-t vásároltak - mondta Romhányi Zoltán, a kórház igazgatója.

A kor színvonalának megfelelő digitális technikával, magas szakmai igényeket is kielégítő, gyors, betegközpontú ellátás valósítható meg, mert a hagyományos röntgenfilm-képalkotást digitális technika váltja fel – emelte ki Romhányi Zoltán.

Az új, 16 szeletes CT-gép, a három új, digitális röntgenberendezés, a mobil röntgengép, a foszforlemzes mammográfiás kazettarendszer, a digitális képleolvasó és az ezekhez tartozó számítástechnikai rendszer révén új radiológiai osztály fogadja a térség betegeit – mondta az igazgató.

Lukács László (Fidesz), a Kiskunhalas központú választókerület országgyűlési képviselője emlékeztetett arra, hogy a beruházás a kórházban folyó, uniós támogatású projekt részeként valósult meg. A képviselő fontosnak nevezte, hogy a hárommilliárd forintot meghaladó támogatásból új épületrésszel, korszerű orvosi berendezésekkel, új informatikai és betegirányítási rendszerrel gyarapodik a kiskunhalasi kórház, amely csaknem 40 éves fennállása óta először részesül fejlesztési célú támogatásban.

A sikeres beruházással a Semmelweis Kórház a térség egyik legjobban felszerelt egészségügyi intézménye lesz – mondta Lukács László.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik