Belföld

Hófúvások nehezítik a közlekedést Fejérben

Lezárták a Zámolyt Székesfehérvárral, Alcsútdobozt Etyekkel, és a Bicskét Csákvárral összekötő utat.

Szerdán délutántól a hóesés és a viharossá fokozódó szél miatti elakadt, illetve árokba csúszott járműhöz 20 esetben riasztották a katasztrófavédelem tűzoltó egységeit Fejér megyében- közölte Bisztricz Anett szóvivő.

Késő délután a 62-es főúton, Seregélyes-Szőlőhegy közelében egy távolsági autóbusz és egy személygépkocsi ütközött. A busz az árokba csúszott, az autó az árokparton a busz jobb hátsó részéhez szorult. Az autóból a tűzoltók egy sérültet szabadítottak ki, akit a mentők életveszélyes sérüléssel szállítottak kórházba. A buszon a sofőrrel együtt tizenöten ültek, közülük senki sem sérült meg.

Éjszaka a Zámolyt Székesfehérvárral összekötő 8123-as úton 21 személygépkocsi és 10 kamion akadt el hófúvás miatt. A járműveket a tűzoltók a közútkezelő és a rendőrség segítségével 22:00 órától egészen csütörtök reggel 5:00 óráig mentették a hó fogságából. Személyi sérülés nem történt.

A katasztrófavédelem kéri, aki a vezetés mellett dönt, csak a téli közlekedésre felkészített, jó műszaki állapotú járművel, megfelelő mennyiségű üzemanyaggal induljon el. Érdeklődjön az Utinformnál a tervezett útvonal járhatóságáról. Elakadás esetén hívja a 105-ös tűzoltósági, vagy a 112-es általános segélyhívót.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik