Belföld

Még néhány napig lehet diákhitelt igényelni

Néhány napjuk van február 15-ig azoknak a hallgatóknak, akik diákhitelükhöz már márciusban szeretnének hozzájutni.

A szabad felhasználású hitel keretében a felvehető hitelösszeg akár 200 ezer – költségtérítéses hallgatók számára akár 250 ezer – forint is lehet. A kölcsön igénylése kényelmesen és egyszerűen intézhető interneten keresztül, a Diákhitel Direkt elektronikus ügyintéző segítségével.

Ahhoz, hogy a diákhitelt igénylők már március 14-én hozzájussanak a kért összegeikhez, 2012. február 15-ig le kell adniuk igénylésüket, a hitelbírálat nélkül elérhető, speciálisan a diákok igényeihez kialakított kölcsönért. Az igényelt szemeszterenkénti legmagasabb összeg az államilag támogatott képzésben részesülő diákoknak 200 ezer forint, a költségtérítéses képzésben részt vevőknek akár 250 ezer forint is lehet. A felvehető hitelösszegek havi szinten: 15 ezer, 21 ezer, 25 ezer, 30 ezer, 40 ezer és költségtérítéses hallgatóknak 50 ezer forint.

A szabad felhasználású diákhitelt továbbra is alanyi jogon veheti igénybe minden 40 év alatti, aktív hallgatói jogviszonnyal rendelkező egyetemista, főiskolás. Ezzel a lehetőséggel 2001 óta összesen közel 320 ezer hallgató élt, harmaduk pedig már végtörlesztett is.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik