Belföld

Karácsony: Orbán húzzon el

Az év hatodik hetében szó esett elhúzásról és lóhúzásról, kiskertről és kapáról, és persze Orbán Viktor évértékelő beszédéről. Dumagyűjtemény.

1999-ben, amikor bevezették az eurót, cserébe tán bosszúból itthon bevonták az ötvenfillérest. Sinkovics Gábor újságíró (Nemzeti Sport, február 6.)

 

A pártállam picit retro. Székhelyi József színész (Népszava, február 6.)

 

Minél jobban szeretné szorítani a magyar kormányt, annál inkább előidézi azt a hangulatot, ami több százezer embert vitt az utcára. Lázár János Fidesz-politikus Brüsszelről és a kormánypárti tüntetésről (Népszabadság, február 6.)

 

A politika mindig út közben van, valahonnan valahová tart. Török Gábor politológus (ATV, február 7.)


Fotó: Kummer János

Aki lónak áll, az húzzon. Orbán Viktor miniszterelnök (Magyar Televízió, február 7.)

 

Aki ilyen rosszul kormányoz miniszterelnökként, az húzzon el. Karácsony Gergely LMP-politikus (RTL Klub, február 7.)

 

Úgy kellett egy órán át beszélnie, hogy ne mondjon semmit. Somogyi Zoltán politológus Orbán Viktor évértékelő beszédéről (ATV, február 8.)

 

Megvédte az eddigi vívmányokat, még azokat is, amelyek nem váltották be a hozzájuk fűzött reményeket, amilyen az egykulcsos adó. Stumpf András újságíró Orbán Viktor évértékelő beszédéről (Heti Válasz Online, február 8.)

 

Beüzemeljük azokat a rendszereket, amelyek biztosítják Magyarország megújítását. Kósa Lajos Fidesz-politikus (Dunaújvárosi Hírlap, február 8.)


Fotó: Kummer János

A tudatot kell megreformálnunk. Dorkota Lajos Fidesz-politikus (Dunaújvárosi Hírlap, február 9.)

 

Sajtószabadság nem akkor van, amikor alulról lehet kritizálni, hanem akkor, amikor felülről nem lehet diktálni. Koltai Tamás színikritikus (168 Óra, február 9.)

 

A Jobbik sikere, hogy képes volt a cigányságot úgy felmutatni, amelytől félni kell. Pataki Ferenc szociálpszichológus (Magyar Narancs, február 9.)


Fotó: Kummer János

Ma már senki nem kérdőjelezheti meg, hogy az MSZP a demokratikus oldal legerősebb pártja és a kormányváltás legfőbb letéteményese. Molnár Zsolt szocialista politikus (Népszava, február 10.)

 

A jelenlegi helyzetben, úgy látom, nem lehetséges egyetlen párt zászlaja alatt összefogni. Vitányi Iván Demokratikus Koalíció-politikus az ellenzéki együttműködésről (Zalai Hírlap, február 10.)

 

A magyar jobboldalnak jelenleg egyetlen kiemelkedő politikusa van, de ő már régen elvesztette a képességét, hogy a saját hívein kívül másokat is megszólítson. Horváth Gábor újságíró Orbán Viktorról (Népszabadság, február 11.)

 

Az a politikus a legnépszerűtlenebb, aki még a vele egyező világnézetűeket is megosztja. Miklósi Zoltán filozófus (FN24.hu, február 11.)

 

A kormány már belátta: be kell tartania néhány játékszabályt. Szajlai Csaba újságíró (Magyar Hírlap, február 11.)

 

A hazaszeretet nem bizomány, nem a jobboldal kiskertje, ahol csak ő kapálgathat. Grecsó Krisztián író (Vasárnapi Hírek, február 12.)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik