Belföld

Sopronban is fogyni akar a nép

Idén először rendezik meg Sopronban a nagy városi fogyókúraversenyt. Február 13-tól lehet jelentkezni azoknak, akik felügyelet mellett adnák le a plusz kilókat.

Országos szinten 5. alkalommal kerül megrendezésre a nagy városi fogyókúraverseny. Sopronban idén először hagyományteremtő céllal vágtak bele a főszervezők. Az esemény sajtótájékoztatóját csütörtökön tartották, ahol bemutatták a programban résztvevő szakmai partnereket.

Nagy öröm számomra, hogy ilyen sokan mellénk álltak a programban, egyre többen ismerik fel az egészséges életmód fontosságát, aminek alapja, hogy életmódváltáson kell átesnie a túlsúlyos embereknek. Nagy segítség számunkra, hogy a város Sportfelügyeleti csoportja, valamint a városi Szabadidőszövetség is mellénk állt.” – tudta meg a Corvinus rádió Vona Magdolnától a “Mérlegen a város” életmódprogram főszervezőjétől.

A programra bárki jelentkezhet 12-től 75 éves korig, nemtől függetlenül. A jelentkezési határidő február 13-tól március 4-ig tart. A jelentkezők teljes állapotfelmérésen esnek át, ami alapján ajánlanak nekik edzéstervet, táplálkozási tanácsot, testkezelést. Az edzés bárhol végezhető, lehet fitnessteremben, de egyénileg is, bárhol, bármikor.
A program a leméréstől 2 hónapig tart. A jelentkezési lapokat 3 tagú bizottság hitelesíti.
A fogyás alapja, hogy megtudják, hogy mi az oka a túlsúlynak, ez után jönnek a tanácsok a fogyásra.

A “versenyzők” természetesen már azzal is nyernek, hogy lefogynak, de a fő cél, hogy segítsenek nekik az egészséges életmód kialakításában, amivel fenn is tudják tartani az elért testsúlyt, valamint az első 8 helyezett értékes ajándékokat kap. Reméljük Sopronban is sikeres lesz a rendezvény, és sok-sok tonna zsír fog elégni.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik