Belföld

Közel negyvenezer fenyőfát dobtak ki

Idén mintegy negyvenezer fenyőfa került szemétbe a karácsonyi ünnepeket követően Győrben. A lakók nagyrésze a szelektív hulladékgyűjtő szigetekben helyezte el.

A GYŐR-SZOL Zrt. elsősorban a lakótelepeken biztosította a karácsonyfák ünnepek utáni összegyűjtését, a családi házakban ugyanis több mód is adódik a karácsonyfa környezetbarát elhelyezésére, mint például a bio kuka, komposztálás vagy a hulladék udvar. A vállalat karácsony után Győrben 75 fenyőgyűjtő helyet jelölt ki, ahová a lecsupaszított karácsonyfákat várta.

A fák elszállítása már a két ünnep között megkezdődött és január végéig tartott. Ez idő alatt mintegy negyvenezer fenyőfát dobtak ki a lakók, legnagyobb részt a kijelölt helyekre, de sajnos idén is előfordult, hogy a szelektív hulladékgyűjtő szigetek mellől, a különböző gyűjtőedények környezetéből és zöldterületről kellett összeszedni. A szemét szemetet vonz elvnek megfelelően a helyszíneken rövid időn belül illegális hulladék is megjelent. Ezek elszállítására külön járatokat kellett szervezni, ami többlet költséget okozott a társaságnak.

Az újrahasznosítás szempontjából fontos, hogy egyre többen fordítottak figyelmet a kijelölt gyűjtőhelyekre vitt fák díszektől, szalagoktól, szaloncukros papíroktól történő mentesítésére.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik