Belföld

Előzetesbe kerülhet a kórházi holdingvezér

Különösen nagy vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés kísérletével gyanúsítja a rendőrség a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Egészségügyi Holding Zrt. vezérigazgatóját. Kiss Zoltán Tamást kedden vették őrizetbe, előzetes letartóztatásáról pénteken dönt a bíróság.

A vezérigazgatót, mint arról korábban beszámoltunk, kedden nyíregyházi munkahelyéről vitték el a rendőrök. A Gyógyszerészeti és Egészségügyi Minőség- és Szervezetfejlesztési Intézet (GYEMSZI), mint a holding fenntartója, az ügyvezető igazgató hatósági eljárásáról tájékoztatást kért a rendőrségtől.

„Előzetes információnk szerint az Egészségügyi Holding Zrt. vezérigazgatóját február 7-én a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság gyanúsítottként hallgatta ki különösen nagy vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés kísérletének megalapozott gyanúja miatt, majd őrizetbe vette. A vezérigazgató a gyanúsítással és az őrizetbe vétellel kapcsolatban panaszt nyújtott be, melyek elbírálása folyamatban van”- áll a GYEMSZI Hír24-hez eljuttatott közleményében, mely kitér arra, hogy a jogszabályoknak megfelelően a fenntartó és az intézmény gondoskodik a vezérigazgató helyettesítési rendjéről a betegellátás zavartalan működése érdekében.

A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Egészségügyi Szervezési és Szolgáltató Holding Nonprofit Zrt. a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei önkormányzattól idén január elsején került át a Magyar Állam tulajdonába, a fenntartói jogokat a GYEMSZI gyakorolja.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik