Belföld

Várhatóan nem dől meg a hidegrekord a napokban

Várhatóan nem dől meg sem az országos, sem a budapesti hidegrekord a napokban, bár az elmúlt éjszaka mínusz 26,1 Celsius-fokot mértek Baján.

Mesterházy András, az Országos Meteorológiai Szolgálat munkatársa elmondta, Budapesten az éjszaka mínusz 14,3 fokot mértek Pestszentlőrincen, viszont mínusz 19 fok a hidegrekord, amelyet még 1917-ben mértek.
A következő napokban sem várható, hogy megdőlnek a hidegrekordok, mivel a 40-es években ezeken a napokon mínusz 30 fok közeli hőmérsékleteket mértek, és ilyen hidegre már nem kell számítani.
A meteorológiai szolgálat honlapján olvasható friss előrejelzés szerint csütörtökön eleinte fátyolfelhős lesz az ég, több-kevesebb napsütéssel, majd napközben megvastagszik a felhőzet. Főként a Dunántúlon és északkeleten elszórtan havazás, hózápor kialakulhat. A legmagasabb nappali hőmérséklet általában mínusz 6 és mínusz 11 fok között várható, este többnyire mínusz 10 és mínusz 18 fok köré süllyed a hőmérséklet.
Az országban három megyére (Baranya, Bács-Kiskun, Csongrád) adott ki a meteorológia másodfokú veszélyjelzést a mínusz 20 fok alá csökkenő levegőhőmérséklet miatt. Elsőfokú jelzés Somogyban, Tolnában, Békésben, Hajdú-Biharban és Szabolcs megyében van érvényben, itt várhatóan mínusz 15 foknál hidegebb lesz.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik