Belföld

Emberéleteket mentettek a megyei rendőrök

A szokatlan hidegben több ember életét is megmentették az intézkedő rendőrök, akik számos esetben a lakossági bejelentéseknek köszönhetően tudtak segíteni.

A hajléktalanok visszatérő ellenőrzése során találtak rá hétfőn délben a mosonmagyaróvári járőrök egy, a város közterén tartózkodó 53 éves hajléktalanra. A férfit a mosonmagyaróvári hajléktalan szálló melegedőjébe kísérték a rendőrök, tudta meg a gyorplusz.hu Kálmán Gabriellától, a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóügyeletesétől.

Ugyancsak biztonsági intézkedésként kísérték melegedőbe a soproni rendőrök – immáron harmadik alkalommal – azt a 49 éves hajléktalant, aki tegnap délután Sopronban, a Somfalvi út egyik üres telkén feküdt a szabad ég alatt.

Előfordult, hogy a buszvégállomásról, pályaudvarról, kísérték be a férfit biztonságos helyre. Tegnap a GYSEV ideiglenes melegedője adott „otthont” számára.

A győri kapitányság ügyeletétől egy gönyűi asszony kért segítséget, aki Nagyszentjánoson, egyedül élő nagyapjáért nagyon aggódott. A 73 éves bácsinál két napja járt utoljára, azóta telefonon nem tudta elérni, így a házához ment. Bejutni az épületbe nem sikerült neki, mivel a ház bejárati ajtaja zárva volt, a kulcs pedig belülről lógott a zárban. Nagyon megijedt, ezért hívta a rendőrséget. A házhoz érkező körzeti megbízott a hálószoba földjén talált rá a gyenge fizikai állapotban lévő, erősen kihűlt férfira. Értesítette a mentőket, akik további ellátásra őt a győri kórházba szállították.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik