Belföld

Berendelte a városgondnokot a polgármester

Cser-Palkovics András berendelte a Városgondnokság vezetőjét, hogy tájékozódjon a város útjain maradt hóról.

Többen is, akik Székesfehérvár útjain közlekednek jelezték a hivatal felé, hogy nem történik hóeltakarítás a város útjain. A nagy havazást követő napon Fehérvár környezetében levő települések jelentős részében az utak nagy többségét szinte szárazra takarították, míg a megyeszékhelyen három nappal a havazást után is hóban álltak a fő- és mellékutak.

Székesfehérvár polgármestere berendelte magához a hó eltakarításáért felelős Városgondnokság vezetőjét, akitől tájékoztatást kért. Bozai István jelezte Cser-Palkovics Andrásnak, hogy az erős szél és a nagy hideg miatt nem tudtak kellő hatásfokkal dolgozni a hó eltakarításakor, de – ahogy a városgondnok fogalmazott – a munkálatok folyamatosan zajlanak.
A polgármester az átadott jelentés ellenére utasította a városgondnokot, hogy munkájukat hatékonyabban végezzék, hogy Székesfehérvár lakói biztonságosabban tudjanak közlekedni. Fehérvár útjait akár több gép bevetésével, többszöri szórással tegyék tisztává – fogalmazott Cser-Palkovics András.

Az utasítást követően néhány óra leforgása alatt a város nagy részén megszűnt a hó az utakon, bár ez betudható a hirtelen jött melegnek is, ami olvadást eredményezett napközben.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik