Belföld

Az LMP szerint a tehetős elit részére válik nyitottá a felsőoktatás

Az LMP meglátása szerint az átalakítások a tehetős elit számára tették nyitottá a felsőoktatást, a szegény, de tehetséges fiataloktól viszont elvették a jövőt

Az Országgyűlés Oktatási, tudományos és kutatási bizottságának alelnöke a miniszterelnök keddi évértékelőjére utalva azt mondta, abból kiderült, hogy a Fidesz sikernek tartja a felsőoktatás átalakítását. A politikus viszont arra hívta fel a figyelmet, hogy csökkent az államilag támogatott férőhelyek száma, számos képzési forma kikerült a finanszírozottak közül, többnek pedig a keretrendszere alakult át.
Ennek következtében egy szűk, de tehetős elit részére válik nyitottá a felsőoktatás – mondta Osztolykán Ágnes, aki „hazug és álságos” kijelentésnek nevezte, hogy az átalakítás esélyteremtő lenne. Szavai szerint a kisfalvakban élő, szegény, de tehetséges fiatalok számára a továbbtanulás adhatna lehetőséget a felemelkedésre, de a változtatásokkal „ezektől a fiataloktól vették el a jövőt”.
A képviselő egyúttal emlékeztetett arra, hogy pártjuk képviselői és aktivistái december 23-án a parlament kapuihoz láncolták magukat, miközben aznap a Ház aznap szavazott a felsőoktatási törvényről, amire az ellenzéki képviselők nemet mondtak.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik