Belföld

Felborult kamion az M5-ös lehajtón

Leborult rakomány miatt reggel lezárták az M0-s autóúton a 29-es kilométernél az M5-ös autópálya felé vezető lehajtót, de már újra járható.

Ismét zavartalan a közlekedés az M0-s autóút 18-as és 28-as kilométere között, az M5-ös autópálya felé vezető oldalon, ahol korábban két kamion is akadályozta a forgalmat – közölte a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője kedden az MTI-vel.

Kovács Viktória korábbi tájékoztatása szerint kedden reggel Dunaharaszti közelében, az M5-ös lehajtójánál egy kamion borult fel, s kukoricarakománya az úttestre szóródott, emiatt lezárták az érintett útszakaszt. Nem sokkal ezután a közelben meghibásodott kamion foglalta el az M0-s külső sávját, nehezítve az előrejutást. A kiborult kukoricát azóta eltakarította a katasztrófavédelem, a másik kamiont pedig megjavították, így ismét jól járható az M0-s érintett szakasza – mondta a szóvivő.

Korábban írtuk:

Teljes szélességében lezárták, és valószínűleg órákon át zárva tartják az M0-s autóút 29-es kilométernél az M5-ös autópálya felé vezető lehajtót, ahol egy felborult kamionból kukorica ömlött ki – közölte a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője kedd reggel az MTI-vel.

Kovács Viktória elmondta, hogy a kamion Dunaharasztinál az M5-ösre akart lehajtani, amikor az út menti betonelemeknek ütközött, és felborult. A jármű rakománya  – nagy mennyiségű kukorica – szétszóródott a burkolaton, így a szakaszt lezárták, az M5-ösre nem lehet lehajtani.
A katasztrófavédelem megkezdte az út takarítását, ez órákig is eltarthat, ezért a rendőrség javasolja a lehajtó elkerülését.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik