Belföld

Újra támad a hó

havazás Budapesten (havazás, budapest, villamos)
havazás Budapesten (havazás, budapest, villamos)

Egy kis szünet után újra a hólapát után kutathatnak a szegediek. Hétfő reggeltől újra belekezdett a hóesés, és egy darabig így is marad az időjárás.

A reggeli óráktól dél felől egyre többfelé várható havazás. Napközben fokozatosan megerősödik, a Dunántúlon viharossá fokozódik az északi szél, mely a délnyugati tájakon egyre komolyabb hóakadályokat képezhet. Reggel -22 és -12, délután -14 és -7 fok között alakulhat a hőmérséklet. Marad a zord idő, téli útviszonyokkal, így továbbra is csak az induljon útnak, akinek feltétlenül muszáj!

Kedden a nap első felében még többfelé havazhat, majd északkelet felől fokozatosan csökken a felhőzet és megszűnik a hóesés. A délutáni órákig erős, nyugaton viharos lesz a szél, így – főleg a reggeli órákban – komoly hófúvásokra készülhetünk, nehéz lesz a közlekedés. Kissé megenyhül az idő: -9 és -1 fok között alakulhat a csúcshőmérséklet.

Szerdán kevesebb, csütörtökön és pénteken újra több felhő lehet felettünk, ekkor szórványosan lehet újabb, de már kisebb havazás. Fokozatosan erősödik az éjszakai lehűlés, a nappalok is továbbra is fagyosak, néhol zordak lesznek.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik