Belföld

Szegedi fallabda siker: Sebők Benedek az aranyérmes

A szokatlanul nagy hó jelentette az első rostát a február 4-én, a budapesti Griff Squash Klubban rendezett HEAD Fallabda Utánpótlás Országos Bajnokságon.

A vidéki versenyzők egy része – a kedvezőtlen útviszonyok miatt – nem vállalta az utazást. A kevesebb nevező ellenére sem volt hiány kiélezett csatákban az utánpótlás korosztály idei, legrangosabb seregszemléjén.

Emlékezetes versenyt vívott élete utolsó junior magyar bajnokságán Sebők Benedek, a szegedi Tisza Squash SE versenyzője, aki Murányi Csörsz Artúr legyőzését követően a döntőben régi nagy riválisával, Gubi Ramonnal találkozott. A két fallabdázó évek óta jól ismeri egymást, hiszen a korosztályos versenyek aranycsatájában gyakran keserítették egymás életét. Hűen a hagyományokhoz, a csúcskategóriaként emlegetett U19-es fiúk magyar bajnoki fináléján is izgalmas, fordulatos meccset láthatott a fallabdát kedvelő közönség. A találkozót a szegediek üdvöskéje, Sebők kezdte jobban, aki 2:0-s vezetést szerzett, ám mielőtt lazára vehette volna a figurát, Gubi villámgyorsan egyenlített. Ám a már három magyar bajnoki aranyérmet zsebében tudó szegedi fallabdázó jobban bírta az idegek harcát, és nyerte a mérkőzést 3:2-re.

Sebők Benedek: Azért nyertem, mert most talán én akartam jobban ezt a győzelmet. Nagyon készültem erre a bajnoki döntőre, már csak azért is, mert tavaly én maradtam alul, ugyan így, 3 -2-re. Mindenképpen vissza szerettem volna vágni, mert a lelki békémhez szükségem volt erre a sikerre. Nagyon örülök annak, hogy magyar bajnoki aranyéremmel zártam a junior korosztályt!

A HEAD Fallabda Utánpótlás Országos Bajnokság szegedi eredményei: Csókási Gabriella 2.hely (Tisza Squash SE), Vas Márton 5.hely (Tisza Squash SE), Sebők Benedek 1.hely (Tisza Squash SE), Kispéter Ádám 4.hely (Platán SE), Benedek Kristóf 7. hely (Platán SE).

Szeberényi Klára

Ajánlott videó

Olvasói sztorik