Belföld

Győrbe is megérkezett Holle anyó

havazas-Gyor(1)(1024x768).png (havazás Győr)
havazas-Gyor(1)(1024x768).png (havazás Győr)

Lassan, de intenzív szállingózással szombaton 16:45-kor Győrbe is megérkezett az égi áldás. A hó szakadatlanul esik, vigyázzunk a csúszós utakon.

Az ország nagy részében már tegnap óta fehérbe borultak a települések. Az időjósok már csütörtökre havazást ígértek térségünkbe is, és egy kis késéssel ugyan, de a kisalföldi megyeszékhelyre is megérkezett a fehér csapadék.

Szombaton késő délután kezdett el apró pelyhekben hullani a hó és alig egy óra alatt szinte mindent beborított a lepel. Bár Győrből balesetről még nem érkezett hír, azért ajánlott fokozottabb figyelemmel haladni a síkos úttesteken, hiszen az Országos Rendőr-főkapitányság már egy halálos kimenetelű incidensről, továbbá egy hókotró és egy kamion ütközéséről is beszámolt a hazai hójelentésében.

A zord hideg, csípős széllel párosul, így a csúszós szakaszok mellett hóátfúvásokra is számíthatnak az autósok. Közlekedjünk óvatosan és körültekintően, a téli útviszonyoknak megfelelően, hogy ne erősítsük a baleseti statisztikát.

A Kisalföldre egyébként nem ígérnek nagy havazást az időjósok, nem úgy mint Szegeden, ahol már átlagosan 30 cm-es köntös borít mindent.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik