Belföld

Megyénkben hófúvás miatt elsőfokú figyelmeztetést adtak ki

A várható nagy mennyiségű havazás, hófúvás miatt nyolc megyében szombatra narancssárga, vagyis másodfokú figyelmeztetést adott ki az Országos Meteorológiai Szolgálat.

Péntekre viszont a korábban jelzetthez képest jelenleg kevesebb megyében van érvényben figyelmeztetés. A meteorológiai szolgálat honlapja szerint extrém hidegre vonatkozóan már csak Borsod-Abaúj-Zemplén megyében van érvényben citromsárga, vagyis elsőfokú figyelmeztetés. Négy másik megyében – Baranya, Bács-Kiskun, Békés, Csongrád – a havazásra vonatkozóan van érvényben elsőfokú figyelmeztetés.

Szombaton 24 óra alatt 20 centimétert meghaladó mennyiségű hó hullhat, ezért másodfokú figyelmeztetést rendeltek el Baranya, Bács-Kiskun, Békés, Csongrád, Hajdú-Bihar és Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében. Utóbbi két megyében emellett a hófúvásra vonatkozóan is másodfokú, míg a többi helyen elsőfokú figyelmeztetést adtak ki szombatra.
Hófúvásra vonatkozóan másodfokú figyelmeztetés adtak ki Borsod-Abaúj Zemplén és Jász-Nagykun-Szolnok megyére. E két megyében a havazásra vonatkozóan elsőfokú figyelmeztetés van érvényben. Fejér, Heves, Nógrád, Pest, Somogy és Tolna megyére csak a havazás, Győr-Moson-Sopron és Vas megyére pedig a hófúvás miatt, Zalában viszont  mindkettőre vonatkozóan elsőfokú figyelmeztetés adtak ki.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik