Belföld

Még nincs fűtés az Ady Endre utcai házban

Több lakásban nem is lesz meleg az illegális rácsatlakozások és a szellőzés megváltoztatása miatt.

Székesfehérváron az Ady Endre utca 2. számú házában hétfőn az egyik lakó gázszagot érzett. Kihívta a gázszolgáltatót, majd a szakemberek két lakásban gázszivárgást mutattak ki. Emiatt az egész házban elzárták a gázt és a mérőórákat leszerelték. A lakásokban napok óta tíz fok alatti a hőmérséklet. A Fehérvár24-et az E.On korábban úgy tájékoztatta, hogy sok lakásban már aznap délután beindulhat a fűtés. Információnk szerint azonban még hideg van, de folynak a munkák.

Jelenleg épületgépész nézi a lakásokat. Azt vizsgálják, történt-e olyan átépítés a lakásokon belül, amely engedélyköteles lett volna. Azokban a lakásokban, ahol mindent rendben találnak visszaszerelik a gázórákat. Így akár pénteken este több helyen is beindulhat a fűtés. Ám több lakásban – előzetes terv és bejelentés nélkül – átalakítás történt. Több esetben illegálisan csatlakoztak rá a gázvezetékre, vagy megváltoztatták a szellőzést a lakásban. Itt vissza kell állítani az eredeti állapotot – tudtuk meg Egyházi Nikolettától, az E.On Hungária Zrt. szóvivőjétől.

A lakók a Fehérvár24-nek azt mondták: ők úgy tudják, a kéményseprők engedélye után az E.On elvégzi a nyomáspróbát, és a hét végén valamennyi lakásban lesz fűtés és meleg víz.

A házban 13 lakás van, a fűtés hiánya mintegy 40 embert érint. Többen olajradiátorral, elektromos árammal fűtenek egy-egy helyiséget. Az önkormányzat kollégiumi férőhelyet biztosít az embereknek, de ezt senki sem vette igénybe. A lakók elmondása szerint többen rokonokhoz költöztek addig míg befejeződnek a munkálatok.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik