Belföld

LMP: Orbán kilövési engedélyt adott Tarlósra

Az LMP szerint Orbán Viktor, miután "kiásta a csatabárdot" a fővárossal szemben, úgy látszik, hogy már "megadta a kilövési engedélyt is." Az ellenzéki párt fővárosi frakciójának közleménye szerint "a fegyver azonban félrehord, és a budapestiek fognak áldozatául esni a vadászatnak."

Mint írták, nem szakmai vitáról van szó, hanem durva politikai csatáról, a “végrehajtó szerepét Rogán Antal fővárosi képviselő, V. kerületi polgármester, parlamenti képviselő, a fővárosi és a parlamenti gazdasági bizottság elnöke “vállalta el.”

Az LMP szerint Rogán Antal miközben arra kéri a fővárost, hogy állítsa le a fejlesztéseit, kerületi polgármesterként 1,5 milliárdot “lobbizott ki” magának a Ferenciek terének átépítéséhez. Eközben 10 ezer forintos útdíj ötletével sarcolná a fővárosiakat, majd utána letagadja, hogy az ő javaslata volt – fogalmazott a párt közleményében.

Hangsúlyozták: az LMP már bebizonyította, hogy az általuk javasolt egységes közlekedési kasszába befolyó bevételekből megoldható volna a fővárosi közlekedés finanszírozása. Szerintük azonban “az akarat nem ez, hanem a főváros romba döntése”. Másként nem lehet értelmezni azt a támadássorozatot, amelyet Orbán Viktor, Rogán Antal és más fővárosi fideszes képviselők indítottak – írták.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik