Belföld

Akaratuk ellenére is mentették őket a hidegből

Volt olyan hajléktalan, akit egy nap háromszor vittek be bokor alól az éjjeli menedékhelyre Dunaújvárosban.

Csütörtökön éjjel tizenegy órakor bejelentést kapott a rendőrség dunaújvárosi ügyelete, hogy egy 61 éves hajléktalan férfi az utcán akarja tölteni az éjszakát. A férfit a Szórád Márton úton, a II. János Pál pápa térrel szembeni bokros területen találták meg. Biztonsága érdekében a Papírgyári úti hajléktalan szállóra vitték. Később egy hasonló bejelentés érkezett a Vígadó tér melletti területről. Egy 53 éves fedél nélküli férfi húzta meg magát a bokorban. A hideg elöl őt is a hajléktalan szállóra szállították az újvárosi járőrök- mondta a Fehérvár24nek R. Szabó Ágnes, a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője.

A szóvivő hozzátette: este Baracson intézkedtek a járőrök egy 41 éves győri nő biztonsága érdekében. Erősen ittas és magatehetetlen volt, amikor rátaláltak. Mivel nem rendelkezett olyan tartózkodási hellyel, ahol meg tudott volna szállni, ezért mentővel kórházba szállíttatták.

Teltház van a Magyar Mentőszolgálat Alapítvány menedékhelyein Dunaújvárosban. Összesen 300 embert látnak el, a nappali melegedőben, betegszobákon stb.. Hétfő óta 140 százalékon üzemel az éjjeli menedékhely. 50 férőhelyen 70 embert szállásolnak el. Hétfő óta az utcai szociális szolgálat is folyamatosan hordja be a még kint tartózkodókat, de már nincs kereső kutyájuk, aki segítene rátalálni a rászorulókra- tudtuk meg Pribil Sándortól, az alapítvány elnökétől.

Már csak 8-10 hajléktalan lenne utcán a városban szándéka szerint. A rendőrök által bokorból bevitt embert aznap a szolgálat már kétszer bevitte, legutóbb két órával a rendőrségi akció előtt. Egy fenyőfa alatt aludna pokrócba burkolózva. Ennek feltehetően az az oka, hogy nem kíván más emberekkel közösségben lenni- mondta Pribil Sándor.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik