Belföld

Sikeres éve volt a Moson Megyei Nők Egyesületének

Sikeres évet tudhat maga mögött a Moson Megyei Nők Egyesülete. Szűrőnapjaikra több mint négyszázan látogattak el, valamint jelentős adományokat kaptak.

A Női Szűrőnapokon 2011-ben körülbelül 200-an vettek részt, 162 fő volt méhnyak-rákszűrésen, a Férfi Egészségnapon pedig 250-en voltak. A szervezet novemberben jelentős adományhoz jutott az UFM Egyesület Habanyaggyártó Bt.-től. Ez összesen egymillió-hatszázezer forint, melyből 500.000 forintot kapott a Gyermekek Átmeneti Otthona, 100.000 forintot a Családok Átmeneti Otthona, 750.000 forintot pedig az Éltes Iskola. A fennmaradó összeget az Egyesület a Férfi és Női Egészségnapok megszervezésére használhatja fel.

A támogatást február 3-án, pénteken délután 13 órakor adják át jelképesen a Gyermekek Átmeneti Otthonában.
Az intézmények nem pénzt, hanem eszközöket kaptak, olyanokat, melyekre szükségük volt. Egyeztetések után a Gyermekek Átmeneti Otthonában többek között trambulin, heverő, lámpák, szobakerékpár, monitor, éjjeli szekrény, szőnyeg, gyöngyfűző készlet és hasonlóak lettek az adományból. A Családok Otthonában csocsó-asztal és kerékpárok gyermekülésekkel felszerelve. Az Éltes Iskolában a hátsó udvaron szeretnének egy játszóteret kialakítani speciális játékokkal a hasznos szabadidő eltöltéséhez.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik