Belföld

Ingyenes kolit kínál az Apáczai

Több programmal is segíteni kívánja leendő hallgatóit az Apáczai Csere János Kar. Szeptember 1-től ingyenes kollégiumi ellátásban is részesülhetnek a diákok.

Két kollégiumban, a Cuha utcai szállón és a Hotel Famulusban is ingyenes elhelyezést kaphatnak a jövőben azok a hallgatók, akik költségtérítéses, nappali képzésen vesznek majd részt az Apáczain. Persze a kedvezményre csak az 50 legmagasabb pontszámmal rendelkező diák jogosult, a térítésmentes lakhatást az első félévben kapják a legjobb tanulók. Dr. Szabó Péter az egyetem oktatási dékánhelyettese elmondta, hogy átlagban 15000 forint körül van a havi elszállásolás, így ez mindenképpen nagy segítség a tanulóknak. Aki viszont nem kíván élni ezzel a lehetőséggel, az a féléves díj összegének megfelelő étkezési támogatásban részesül.

És ezzel a kedvezményeknek még nincs vége. A turizmus szakra jelentkezők alanyi jogon 50 ezer forintos ösztöndíjat kapnak beiratkozásukkor, így gyakorlatilag az első féléves 150 ezres tandíj csak 100 ezer forintjukba fog kerülni az apáczaisoknak. A második félévben viszont a tanulmányi eredmény alapján már differenciálni fogják azt, hogy ki élhet a hozzájárulással.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik