Belföld

Eltemették a Costa Concordia magyar áldozatát

A roma szokásoknak megfelelően, zeneszó mellett vettek végső búcsút Fehér Sándor hegedűművésztől a kispesti temetőben.

Több százan vettek részt a szertartáson. Mága Zoltán hegedűművész a zenésztársak és a család nevében mondott beszédet. Hősnek nevezte a muzsikust, utalva a túlélők beszámolóira, miszerint a zátonyra futott hajón utazó, síró gyerekeket nyugtatgatta, mentőmellényt adott rájuk, majd egy órán át segítette a mentést.

Látta, hogy a gyermekek már biztonságban vannak, de ő még tovább segédkezett, majd hirtelen eltűnt, senki nem látta többé. “Ilyen címet, rangot senki nem akar magának, mert az önfeláldozás csak a legnemesebb lelkekből születik” – tette hozzá.

Arról is szólt, hogy barátja már fel akart hagyni a hajókon való zenéléssel, ez lett volna az utolsó, ilyen jellegű vállalása. Tervei szerint szeptembertől az Egyesült Államokban tanult volna, hogy doktori képzésben vegyen részt, iskolát alapítson, és a magyar zenei ABC módszertanát meghonosítva oktasson kisdiákokat a tengerentúlon.

Fehér Sándor az után vesztette életét, hogy a Costa Concordia olasz óceánjáró hajó, amelyen zenészként dolgozott, január 13-án éjjel a toszkán partok közelében fekvő Giglio szigeténél sziklának ütközött, majd az oldalára fordult. A luxushajó fedélzetén 4229-en tartózkodtak, közülük 3209 turista a világ 62 országából. Eddig 17 halottat találtak, 15 utast eltűntként tartanak számon.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik