Belföld

Szerencsés baleset Kisteleken

Csak a szerencsének köszönheti, hogy nem sérült meg komolyabban az a kisteleki fiatalember, aki szombat délelőtt szenvedett balesetet Balástya és Csengele között.

A helyszíni szemle adatai alapján a 29 éves kisteleki lakos Balástya irányából Csengele felé haladt, amikor a gépkocsi megcsúszott a jeges aszfalton, majd a menetirány szerinti bal oldali útároknak ütközött. Ennek következtében a jármű megpördült, majd az oldalára dőlve állt meg. A sofőr nem használta a biztonsági övet, ezért kifejelte a szélvédőt, majd a jobb oldali ajtón kiesett az autóból. A mentők kórházba vitték, sérülései szerencsére nem súlyosak. A baleset körülményeit a Kisteleki Rendőrkapitányság vizsgálja.

A rendőrség ezúton ismételten felhívja a közlekedők figyelmét a megváltozott időjárási-, látási- és útviszonyokra. Tartósan fagypont alatti hőmérséklet következtében a közutak már nemcsak a hajnali, illetve a reggeli órákban jegesek, hanem gyakran egész nap. Ajánlott a járművek téli gumival történő ellátása. Javasoljuk továbbá, hogy szakemberrel ellenőriztessék a hűtővíz fagyáspontját, a gépjármű műszaki állapotát. Ne induljanak útnak lefagyott szélvédővel, várják meg, amíg a jég leolvad. Hosszú út előtt meleg ruházatot, illetve forró teát készítsenek elő. A csúszós, jeges utak miatt a féktávolság nagyobb a megszokottnál, ezért érdemes hosszabb követési távolságot tartani. A sebesség megválasztásánál szintén legyenek figyelemmel a megnövekedett féktávolságra.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik