Belföld

Rájasimogató épülhet a Szegedi Vadasparkban

Rájasimogatót, tengeri halkkal teli akváriumot és biztonságosabb kerítés megépítését tervezi az idei évre a Szegedi Vadaspark.

A Szegedi Vadaspark fel szeretné újítani Zoosuli nevű házát, a hazai édesvízi halak mellett tengeri halakkal teli akváriumot, valamint egy rájasimogatót kívánnak felépíteni.
“Idővel a régi épület felújítása időszerűvé vált, mind magát az épületet, mind az ott tartott állatok bemutatóit tekintve, hiszen a ház jelenleg is fontos szerepet tölt be a Vadaspark oktatási tevékenységében, hiszen foglalkozásokat tartunk benne. Itt zajlik például a Zoo Típusú Találkozások „Ismerkedés a nemszeretem állatokkal” című programunk is. Korszerűvé válása tehát nemcsak egy új nagyszerű látványossággal gazdagítaná a Vadaspark kínálatát, hanem az oktatási és nevelési céljainkat is segítené!”- írják honlapjukon.

Emellett szeretnék felújítani Vadaspark állatainak biztonságát növelő külső kerítést is, mellyel elsősorban a  kóbor kutyák támadásaitól védenék az élőlényeket. Korábban már a felajánlásokból 700 métert sikerült elkészíteni, de még 3000 méter maradt hátra.
Így várják a szegediek segítségét adójuk egy százalékának felajánlásával a Szegedi Vadasparkért Alapítvány részére az 19083694-1-06 adószámra.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik