Belföld

Győrben a lakosság száma nő, a munkanélküliség csökken

Győr túl van a válság mélypontján. Két év alatt csökkent a munkanélküliség és növekedett a lakosság száma, elsősorban a beköltözések miatt.

A Győr gazdálkodásáért felelős alpolgármester szerint a város már túl van a gazdasági válság mélypontján. Simon Róbert Balázs (Fidesz-KDNP) szerdai győri sajtótájékoztatóján azt mondta, hogy a városban két éve csökken a munkanélküliség, és valamelyest a lélekszám is gyarapszik.
Az alpolgármester közölte: nem a természetes szaporulat növeli a lakosság számát, hanem a beköltözés. Mint mondta: a válság kitörésének évében négy százalék volt Győrben a nyilvántartott munkanélküliek aránya, ez egy év alatt 5,9 százalékra ugrott, 2010-re viszont 5,2 százalékra csökkent.
Nincsenek még adataink a teljes tavalyi évről, de több tizedszázalékos csökkenésre számítunk” – fogalmazott a politikus, megjegyezve: ezekben a mutatókban még nem látszik az Audi gyárbővítésének élénkítő hatása.
Az autógyár tavaly már felvett 1200 embert, a náluk és más cégeknél megjelenő munkaerőigény pedig tovább duzzaszthatja Győr lakosságát, amely két évig 130 és fél ezren stagnált, 2010-ben viszont 131 ezer 300 közelébe emelkedett.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik