Belföld

Videón a panellakó Gyurcsány

A volt kormányfő szerint más a való világ az avasi lakótelepen.

A Demokratikus Koalíció elnöke a miskolci Avas lakótelepre költözött. Gyurcsány Ferencet felemás reakciók fogadták: kapott tegeződő bírálatot és olyan biztatást is, amely arra utalt, Miskolcra még nem jutott el a hír, hogy kivált az MSZP-ből.

Az ellenzéki képviselő rögtönzött fogadóórát tartott lépcsőházakban, hallott hemzsegő poloskákról – nem a politikában megszokottakról –, csótányokról és megismerkedett Málna kutyával.

Este hokit nézett élőben. A miskolci jegesmedvék győzelme ellenére úgy látta, „a helyzet drámaibb és rosszabb, mint azt általában lehet látni papírokból”. Úgy ítélte meg, érdemes néhány napra az Avasra költözni, és megtapasztalni „milyen itt az élet”.

A Demokratikus Koalíció vezetője egy meghívásnak tesz eleget: a negyvenezres városrész egyik családja levélben panaszolta neki, hogy a politikusoknak fogalmuk sincs arról, hogyan élnek az itt lakók, s meghívta a volt miniszterelnököt, lakjon náluk.

Gyurcsány Ferencet elkísérték frakciótársai, Vadai Ágnes, Varjú László és Molnár Csaba – ők is beköltöztek egy-egy avasi családhoz. Szerdáig maradnak.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik