Belföld

Pert vesztett Budai Gyula

Az elszámoltatási kormánybiztos megsértette a bábolnai MSZP-s polgármester jó hírnév védelméhez fűződő személyiségi jogait.

A Fővárosi Ítélőtábla jogerős ítélete megállapította: Budai 2009 decemberében valótlanul állította, hogy Horváth Klára földügyletekbe keveredett. A Fideszt is elmarasztalták, mert a párt honlapja közreadta az elszámoltatási kormánybiztos nyilatkozatát, emellett valótlanul híresztelte, hogy a városvezető 2007-es vagyonnyilatkozatával közokirat-hamisítást követett el és a nevéhez korrupciós ügyek sorozata fűződik. Miután Budai Gyula és a Fidesz a honlapján közzétette az ítéletet, Bábolna polgármestere az ügyet lezártnak tekinti.

Budai Gyula a Magyar Gazdakörök és Gazdaszövetkezetek Szövetségének szövetségi igazgatójaként 2009-ben csalás miatt tett feljelentést Horváth Klára ellen, mert úgy vélte, hogy a polgármester egy, a magyar állam tulajdonában lévő 85 hektáros földterületet nem a legjobb pályázati ajánlatot benyújtónak adott bérbe.

Az önkormányzat akkor „értelmezhetetlennek” nevezte a feljelentést, mivel nem földhaszonbérletről van szó, így csak részszempont volt a fizetendő díj mértéke.

Ezt követően Budai bemutatott egy kölcsönszerződést, amely szerint Horváth Klára 20 millió forintos magánkölcsönt vett fel a földbérleti jogot elnyerő társaság egyik vezetőjétől és a hitelt nem szerepeltette a vagyonnyilatkozatában. Horváth Klára akkor azt mondta, a nyilvánosság előtt bemutatott irat hamisítvány.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik