Belföld

Civil szervezetek levélben fordultak Orbán Viktorhoz

Zöldszervezetek levélben fordultak Orbán Viktorhoz, egyebek mellett arra kérik a miniszterelnököt, erősítse meg pozíciójában Ángyán Józsefet, a Vidékfejlesztési Minisztérium lemondott államtitkárát.

Az MTI-nek eljuttatott pénteki közlemény szerint a levelet 19 civil szervezet írta alá. A zöldszervezetek szerint az elmúlt napokban környezetvédelmi és vidékfejlesztési szakemberek elbocsátása kezdődött el, aminek a leállítását kérik.
Úgy fogalmaznak: az “elbocsátások ellehetetlenítik a magyar államnak a környezetvédelem, a természeti erőforrások megőrzése és a vidékfejlesztés érdekében végzett munkáját (…). Feltehetően ez is közrejátszott abban, hogy a minisztérium parlamenti államtitkára, Ángyán József benyújtotta a lemondását.”
Fazekas Sándor vidékfejlesztési miniszter csütörtökön erősítette meg, hogy Ángyán József, a Vidékfejlesztési Minisztérium parlamenti államtitkára benyújtotta lemondását, döntését az államtitkár nem indokolta. A miniszter pénteken a berlini Zöld Hét (Grüne Woche) mezőgazdasági szakkiállításon azt is elmondta: Ángyán József lemondása miatt nem változik a Vidékfejlesztési Minisztérium politikája, a tárca kezdettől fogva alaposan átgondolt filozófia alapján végzi a munkáját, és ez a parlamenti államtitkár távozása után is így marad.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik