Belföld

Mennyire akadálymentes Győr?

Tegyünk egy virtuális túrát Győrben, hogy leellenőrizzük, mennyire vannak felkészítve a városi épületek a fogyatékkal élők fogadására!

Az egészséges embereknek meg sem fordul a fejükben, mi lenne, ha nem tudnának bemenni a postára feladni a csekkjeiket, egyszerűen azért, mert ahhoz egy lépcsőn keresztül vezet az út, ami leküzdhetetlen akadály, ha éppenséggel tolókocsiban ül valaki. Lássuk, Győrben mennyire figyelnek oda a fogyatékkal élő embertársainkra!

Hivatalok, hivatalos ügyintézés

A Győri Rendőrkapitányság, a Munkaügyi Bíróság, a Győri Fellebbviteli Bíróság Győri Ítélőtábla és Fellebbviteli Főügyészség, a Pannon Víz Ügyfélszolgálati Iroda a Győr-Moson-Sopron Megyei Kormányhivatal mind-mind akadálymentes környezetben várja ügyfeleit.

Oktatási egységek

A Széchenyi Egyetem Új Tudásterét, Könyvtárát és Kollégiumát úgy alakították ki, hogy a fogyatékkal élők is problémamentesen bejuthassanak és az épületekben is akadálymentesen közlekedhessenek.

A Nyugat-magyarországi Egyetem Apáczai Csere János Karának épülete szintén az előbbi elven működik.

Kulturális szolgáltatást nyújtó intézmények

Győr legnagyobb kulturális intézetei egyaránt akadálymentes kialakítással várják a fogyatékkal élő társainkat, ezek a következők: a Győri Nemzeti Színház, a Gyermekek Háza, a Richter Terem, a Petőfi Sándor Művelődési Ház, a Xantus János Múzeum, a Zsinagóga és a Zichy-palota.

Tömegközlekedés

A helyi járatok menetrendjében sűrűn találunk olyan buszokat, amelyek alacsony padlósak, ezzel könnyítve a mozgássérültek közlekedését.

A vidéki buszpályaudvart 2011-ben akadálymentessé tették a felszálló peronokat, de még néhány munkálatra szükség van.

A vasútállomáson viszont egyelőre nem megoldott a mozgássérültek közlekedése.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik