Belföld

A havazással érkeztek a határsértők

Beutazási és tartózkodási tilalom ellenére lépte át a magyar határt illegálisan az a két algériai férfi, akit a Szegedi Határrendészeti Kirendeltség rendőrei igazoltattakMórahalom belterületén.

A férfiak nem tudták igazolni az ország területén való jogszerű tartózkodásukat, így idegenrendészeti eljárás indult velük szemben. Mivel a további vizsgálat során fény derült arra, hogy a fent említett tilalom ellenére lépték át a határt, annak megsértése miatt büntetőeljárás indult ellenük.

A hirtelen érkező havazás sem zavarta meg a stabil hőkamera munkáját tegnap az esti órákban, amikor négy személy gyanús mozgását észlelte Röszke külterületén. Az egyenruhások igazoltatták a két marokkói és két algériai állampolgárt, akik ellen idegenrendészeti eljárás indult, ugyanis nem tudták igazolni az ország területén való jogszerű tartózkodásukat. Nem sokkal később újabb határsértőket buktatott le a hasznos szerkezet: egy tunéziai és két algériaival szemben indult idegenrendészeti eljárás az ország területén való jogszerű tartózkodásuk igazolásának hiányában.

Ma a hajnali órákban a Szegedi Határrendészeti Kirendeltség járőre mobil hőkamerával vett észre egy 10 fős társaságot, amint Tiszasziget külterületén bandukolnak a Kamara – gáton. Az algériai állampolgárok nem tudták igazolni, hogy jogszerűen tartózkodnak Magyarországon, így idegenrendészeti eljárást kezdeményeztek velük szemben.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik