Belföld

Szakadatlan szakad: gyönyörű hóesésre ébredtünk Győrben

Reggel negyed hatkor gyenge szitálással, alig negyed órával később pedig erős havazással zendített rá az ég. Győrt beborította a fehér lepel, de szerencsére a síkosságmentesítést már elkezdték a szakemberek.

Alig érkezett meg az égi áldás, a Győr-Szol Zrt. munkatársai máris felvették a kesztyűt, hogy az utak tisztításával, elősegítsék a balesetmentes közlekedést. A havazás fél 6-kor indult, 6 órakor pedig már teljes kapacitással, 19 géppel és 34 fővel dolgozott a szolgáltató. A munkát azóta is, az időjárás függvényében végzik a szakemberek, elsősorban a tömegközlekedési útvonalakat, az aluljárókat, a hidakat, a buszmegállókat, és a főbb csomópontokat takarítják. „A cég a megelőzést is környezettudatosan végzi, a sót ugyanis bazalt zúzalékkal kevertük össze, ezt terítjük szét a csúszós szakaszokon, így nemcsak megolvad a leesett csapadék, de elősegíti a kontaktust az aszfalt és az abroncs között.” – mondta a Győr24-nek Nagy Csaba, a Győr-Szol Zrt. kommunikációs menedzsere.

Győr térségében a Megyei Közútkezelő gondoskodik az akadálymentesítésről, a társaság 24 géppel „szántja” a havas termést.

Fokozottabb figyelmet a járdákon is

A hóesésben nemcsak az autósoknak kell fokozottabb figyelemmel közlekedniük, hanem a városban korzózóknak is. A járdák is csúsznak, a történelmi belvárosban pedig a macskaköves szakaszok is gondot okozhatnak.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik