Belföld

Mit mutat a csekk: Győrben is csökkentek a fűtésszámlák?

Az elmúlt napok mínuszait és a keddi havazást leszámítva, nem panaszkodhattunk eddig a téli időjárásra. De vajon ezt a pénztárcánk is megérzi?

2011. decemberében 31 volt a fűtéses napok száma, ugyan úgy, ahogy az azt megelőző évben is. A Győr-Szol Zrt. által közölt adatok viszont azt igazolják, hogy az átlaghőmérséklet szempontjából jelentős különbségek voltak tapasztalhatók. Tavaly 3,2 °C, míg 2010-ben -1,2 °C volt az átlag a fűtött napokon. A novemberi hónapnál viszont más a helyzet, az a két említett évben éppen fordítva alakult, két éve sokkal melegebb volt az ősz utolsó időszaka. A Győr-Szol Zrt. ezekben az enyhébb periódusokban 3,5%-kal kevesebb fűtési hőt értékesített. „A hőközponti hőmennyiségmérés alapján történő elszámolás szerint az időjárás miatti megtakarítás fogyasztóinknál realizálódott. A megtakarítás mértéke háztartásonként változó, hiszen sokan éltek valamilyen fűtéskorszerűsítési lehetőséggel, ezeknél az ügyfeleknél a megtakarítás jelentősebb lehet. Feltételezzük, hogy az így kiszámlázott decemberi díjak valamivel kevesebb számokat mutatnak majd a számlákon az előző év azonos időszakához képest.” – mondta Ozsvárt Tamás, a szolgáltató vállalati kommunikációs menedzsere.

Vagyis egy kis szerencsével alacsonyabb fűtésszámlával csenget majd a postás, és remélhetőleg a további hetekben sem számíthatunk súlyos mínuszokra és meglepetésekre.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik